Συνολικές προβολές σελίδας

4 Οκτ 2012

Οι Έλληνες ομογενείς και το «δικαίωμα» ψήφου.Σχόλια, παρατηρήσεις και προβληματισμοί σχετικά με την πρόταση νόμου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αλλά και την αντίστοιχη για το ίδιο θέμα πρόταση της Ν.Δ. 


1. Αποκτώντας δικαίωμα ψήφου ένας Έλληνας που μετανάστευσε πριν από 30 χρόνια στην Μελβούρνη θα συμμετέχει αποφασιστικά στην ψήφιση νόμων και στη λήψη αποφάσεων οι οποίες ουσιαστικά δεν θα αφορούν εκείνον αλλά όλους εμάς που δεν μεταναστεύσαμε. Θα φορολογείται δηλαδή εκείνος σύμφωνα με τους νόμους της Αυστραλίας και την ίδια στιγμή θα αποφασίζει για το πώς και πόσο θα φορολογούμαστε εμείς στην Ελλάδα.
Από πού πηγάζει το «δικαίωμα» αυτού του Έλληνα ο οποίος βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και ενδέχεται να μην επιστρέψει ποτέ στη «μητέρα» πατρίδα ώστε να μπορεί να αποφασίζει για την τιμή της βενζίνης, τις ασφαλιστικές εισφορές, τα δημοτικά τέλη, ακόμα και για την τιμή των τσιγάρων που θα καπνίζουν οι ομογενείς του στην Ελλάδα; Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι αυτά τα «δικαιώματα» ταιριάζουν πάρα πολύ με την επιθυμία όλων αυτών που θέλουν την δημιουργία ενός παγκόσμιου κράτους αφού τότε οι νόμοι και οι φόροι θα μας αφορούν όλους το ίδιο.

2. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστεύουν ότι με την ψήφο των ομογενών μας θα αυξήσουν τα ποσοστά του κόμματος τους.
Την ίδια όμως στιγμή δημοσιεύματα του τύπου φέρουν τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη να είναι και αυτός έτοιμος να καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο που αφορά το ίδιο θέμα και είναι προφανές πως δεν το κάνει για να επωφεληθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αλλά επειδή και αυτοί προσδοκούν ότι μεγάλο μέρος αυτού του εκλογικού σώματος θα το καρπωθεί ο Σαμαράς προκειμένου να αναπληρώσει τις απώλειες της εκλογικής τους δύναμης από τα σκληρά οικονομικά μέτρα και τα προεκλογικά του ψέματα. Τι θα γίνει αν οι προσδοκίες του κ Σαμαρά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων ικανοποιηθούν; Τα ποσοστά και των δυο κομμάτων θα αυξηθούν πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουν κάθε λόγο στην Ν.Δ. να πιστεύουν ότι θα είναι και πάλι πρώτο κόμμα.
Αυτό με την σειρά του θα μπορούσε πολύ εύκολα να οδηγήσει σε μια νέα συγκυβέρνηση με Σαμαρά πρωθυπουργό.
Τελικά τα κόμματα θα κερδίσουν αλλά η Ελλάδα θα χάσει για μια ακόμη φορά.


3. Υπάρχει περίπτωση οι Έλληνες του «εσωτερικού» που ΖΟΥΝΕ με τα προβλήματα της χώρας να ψηφίζουν με λάθος τρόπο και κάποιοι άλλοι που τα «κοιτάζουν» από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά να προσδοκούμε ότι θα ψηφίσουν σωστά;
Εκτός και αν αποδεχθούμε ότι οι Έλληνες στο εσωτερικό της χώρας είναι εντελώς ηλίθιοι και οι άλλοι στην Αυστραλία πολλοί έξυπνοι.
Υπάρχει περίπτωση η ομογένεια, αυτοί οι μακρινοί θεατές μας, να νοιάζονται περισσότερο από εμάς για το…δικό μας πρόβλημα;
Ποιος θα τους ενημερώνει για τις πολιτικοοικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα;
Μήπως τα απολύτως ελεγχόμενα ΜΜΕ;
Ο σημερινός πλουραλισμός σε ότι αφορά την ενημέρωση από το διαδίκτυο είναι άγνωστο αν και κατά πόσο θα υπάρχει και αύριο. Ακόμη όμως και σήμερα η εύρεση και η ανάγνωση της πληροφορίας στο διαδίκτυο απαιτεί χρόνο. Ποιος πραγματικά πιστεύει ότι ένας εργαζόμενος Έλληνας στην Αυστραλία έχει τόσο χρόνο ώστε να προλαβαίνει να ενημερωθεί για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις δυο χωρών ταυτόχρονα και ο ΑΝΕΡΓΟΣ έλληνας στην Ελλάδα δεν έχει;

4. Αν οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα έγιναν με τόση ευκολία «ιθαγενείς» πόσο απίθανο θα ήταν διάφοροι αλλοδαποί του εξωτερικού να γίνουν «ομογενείς»;

5. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου 7 εκατομμύρια ομογενείς θα αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου. Αρκεί ένα μικρό ποσοστό από αυτούς να αξιοποιήσει αυτό το δικαίωμα και η σύσταση του Ελληνικού κοινοβουλίου θα καθορίζεται πλέον ευθέως από τους ομογενείς μας στο εξωτερικό.
Αν αυτό το συνδέσουμε με την ελληνοποίηση χιλιάδων παράνομων μεταναστών που έχουν αποκτήσει δικαίωμα ψήφου και προσθέσουμε το «θαυματουργό» εκλογικό νόμο, (ο οποίος μπορεί να βγάλει κυβέρνηση ακόμη και από ένα καπέλο), με «δώρο» βουλευτές στο πρώτο κόμμα, με λίστες και διορισμένους βουλευτές επικρατείας, τότε μπορούμε όλοι να καταλάβουμε ότι η αξία της δικής μας ψήφου στις επόμενες εκλογές θα είναι από σχεδόν έως απολύτως μηδενική.
Οι διεθνείς τραπεζίτες είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν τους δικούς τους ανθρώπους στην διακυβέρνηση της χώρας. Αν το υπάρχον εκλογικό δυναμικό αρνείται την ψήφο του στους εκλεκτούς τους τότε και αυτοί θα φέρουν άλλους ψηφοφόρους προκειμένου να αντικαταστήσουν τους «ατίθασους» και θυμωμένους Έλληνες του εσωτερικού με «πατριώτες» του εξωτερικού και αλβανούς «μετανάστες».
Ο στόχος είναι να καταστεί αδιάφορη η ψήφος όλων των Ελλήνων που θίγονται από τα σκληρά μέτρα των κυβερνήσεων τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Θέλουν να αντικαταστήσουν τους πεινασμένους Έλληνες ψηφοφόρους του «εσωτερικού» με τους χορτάτους Έλληνες ψηφοφόρους του εξωτερικού.

6. Θα μπορούν οι αλβανοί και οι υπόλοιποι «μετανάστες» που ήρθαν παράνομα στην Ελλάδα πριν από 20 χρόνια και απόκτησαν παράνομα την Ελληνική ιθαγένεια να επιστρέψουν στην χώρα προέλευση τους και να ψηφίζουν από εκεί ως Έλληνες «ομογενείς»;

7. Υπάρχει μια σχολή σκέψης που προβάλει ως επιχείρημα το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά Ευρωπαϊκά κράτη που έχουν ψηφίσει ήδη αντίστοιχους νόμους και δεν μπορούμε εμείς να είμαστε η εξαίρεση. Αν όμως αναγνωρίσουμε την ορθότητα αυτού του επιχειρήματος τότε θα πρέπει από αύριο να σταματήσουμε όλοι εμείς να σκεφτόμαστε και να συνεχίσουμε την ζωή μας αντιγράφοντας απλώς τους Γάλους ή τους Γερμανούς.

8. Από το 2009 οι Έλληνες πολίτες βλέπουν να καταπατούνται το ένα μετά το άλλο τα συνταγματικά και εργατικά τους δικαιώματα. Την στιγμή που η πατρίδα μας εκποιείται και οι Έλληνες στο εσωτερικό της Ελλάδας αυτοκτονούν, κάποιοι  προσπαθούν να επιλύσουμε τα «προβλήματα» των ομογενών μας στο Εξωτερικό!
Πρέπει όμως όλοι να αναρωτηθούμε τι σχέση έχει η ψήφος των ομογενών μας με τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και η πατρίδα μας;
Μήπως τα κόμματα προσπαθούν να λύσουν κάποια δικά τους προβλήματα αδιαφορώντας για μια ακόμη φορά για τα προβλήματα των πολιτών;
Πολλοί Έλληνες πολίτες που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης θα κοιτάζουν για μια ακόμη φορά με απορία και δεν θα μπορούν να καταλάβουν γιατί προηγείται της πείνας του η ψήφος των ομογενών μας. Οι περισσότεροι όμως δυστυχώς δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν την αιτία του θανάτου τους.
Δικαίωμα ψήφου μόνο σε όσους έχουν Ελληνική καταγωγή και κατοικούν μέσα στα όρια της Ελληνικής επικράτειας.
Όλα τα άλλα είναι αλλοίωση του εκλογικού σώματος προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των κομμάτων που τους υπηρετούν και προωθούν τα σχέδια της παγκόσμιας κυβέρνησης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: