Συνολικές προβολές σελίδας

1 Νοε 2012

Τα «ευγενή» ταμεία και η…πολυκατοικία μας

Όσοι ασκούν κάποιο από τα «ευγενή» επαγγέλματα όπως του δημοσιογράφου, του δικηγόρου, του γιατρού, του μηχανικού θεωρούν αυτονόητο ότι θα πρέπει να έχουν το δικό τους «ευγενή» ταμείο, το δικό τους ειδικό μισθολόγιο κ.λ.π.

Η κάθε κοινωνική ομάδα ανάλογα με την δύναμη που έχει θέλει, επιδιώκει και ενίοτε απαιτεί την δική της ειδική αντιμετώπιση από το κράτος.
Αυτό μάλιστα έχει καταξιωθεί στην Ελλάδα ως «μαγκιά» και επιβραβεύεται.
Οι παραπάνω επαγγελματικοί κλάδοι «συμπτωματικά» είναι αυτοί που κατά κόρον εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο.
Στα πλαίσια της «ισότητας» κάποιοι φρόντισαν να εισάγουν πλαφόν για την συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια αλλά δεν «σκέφτηκαν» να εισάγουν αντίστοιχα και πλαφόν σε ότι αφορά την επαγγελματική ιδιότητα ώστε να εκπροσωπούνται όλες οι κοινωνικές ομάδες στο «ναό της Δημοκρατίας».
Έχουν τα παιδιά του δημοσιογράφου διαφορετικές ανάγκες από τα παιδιά του οικοδόμου;
Αν όχι τότε θα πρέπει να έχουμε όλοι ένα ασφαλιστικό ταμείο.
Αυτό θα ενώσει όλες τις κοινωνικές ομάδες ώστε από κοινού να παλέψουν για την βελτίωση του ιατροφαρμακευτικού και συνταξιοδοτικού τους φορέα.
Η διαίρεση των Ελλήνων σε μικρές ομάδες διαφορετικών συμφερόντων ευνοεί την εξουσία διότι μας απομονώνει μας ξεμοναχιάζει και μας πολεμάει τμηματικά.
Για παράδειγμα υπάρχει περίπτωση να συμπαρασταθούν οι φορτηγατζήδες στο αγώνα των δημοσιογράφων για την κατάργηση του ταμείου τους;
Αν όμως ήσαν στο ίδιο ταμείο;
Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι ασχολούμαστε με τα ταμεία μας ενώ την ίδια στιγμή χάνουμε  την πατρίδα μας!
Είναι σαν να πρόκειται να κατεδαφίσουν την πολυκατοικία μας και εμείς προσπαθούμε να επισκευάσουμε το διαμέρισμα μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: