Συνολικές προβολές σελίδας

22 Απρ 2013

Προτάσεις και σκέψεις σχετικά με οκτώ σημαντικά θέματα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια των διεθνών τραπεζιτών και τις μεθόδους που εκείνοι χρησιμοποιούν για να λεηλατήσουν και να υποδουλώσουν την πατρίδα μας, επιλέγω να αναφερθώ συνοπτικά σε μια σειρά από θέματα τα οποία θεωρώ κρίσιμα.

Δημοκρατία
Η Δημοκρατία δεν είναι ιδεολογία αλλά το δικαίωμα των πολιτών να τροποποιούν ή να απορρίπτουν οι ίδιοι τους νόμους της πολιτεία τους.
Καλώ όλους μας να σκεφτούμε ποια θα ήταν σήμερα η κατάσταση στην πατρίδας μας αν προβλέπονταν από το Ελληνικό Σύνταγμα πως με την συλλογή 30.000 υπογραφών, (Ελλήνων που έχουν δικαίωμα ψήφου), τίθεται υποχρεωτικά σε δημοψήφισμα οποιοσδήποτε νόμος ή απόφαση της κεντρικής κυβέρνησης.
Δεν θα είχαμε αποφύγει έτσι το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα του πασοκ αλλά και τον εξευτελισμό ενός ολόκληρου λαού που παρακολουθεί ως θεατής την διάλυση της χώρας του επειδή το Σύνταγμα δεν του δίνει καμία δυνατότητα ειρηνικής παρέμβασης;
Είναι απόλυτη ανάγκη να αποκτήσουμε εμείς οι Έλληνες αυτό το δικαίωμα ώστε να πάψουν οι βουλευτές και οι υπουργοί να αισθάνονται κυρίαρχοι γιατί τότε ο λαός θα μπορεί πλέον να τους «θυμίζει» την κυριαρχία του κάθε φορά που εκείνοι την ξεχνάνε.
Εκλογικός Νόμος
Το γνωστό σε όλους μας σύνθημα για «ισχυρές κυβερνήσεις» αποδείχθηκε μια απάτη γιατί ενώ εμείς νομίζαμε ότι θέλουν αυτοδυναμία για να εφαρμόσουν αυτά που υπόσχονταν και να εργασθούν για το καλό της χώρας, αυτοί την ζητούσαν για να εφαρμόσουν την κρυφή κυβερνητική τους ατζέντα προωθώντας τα σχέδια των διεθνών τραπεζιτών και εξυπηρετώντας τα κομματικά και προσωπικά τους συμφέροντα χωρίς κανένα εμπόδιο.
Όταν είδαν ότι τα ποσοστά τους μειώνονταν άρχισαν τις…προσφορές. Που ακούσθηκε ο «νικητής», (των εκλογών), να παίρνει δώρο βουλευτές…
Από την άλλη πως γίνεται ο υποψήφιος να καθορίζει ο ίδιος του όρους της υποψηφιότητας τους; Πως είναι δυνατόν να δεχόμαστε να αποφασίζει ο βουλευτής την διαδικασία της εκλογής του!
Ο εκλογικός νόμος είναι υπόθεση του λαού και μόνον εκείνος με δημοψήφισμα δικαιούται να τον αλλάξει.

Θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι οι βουλευτές θα πρέπει να εκλέγονται. Δεν μπορώ να δεχθώ έναν εκλογικό νόμο που προσφέρει βουλευτές σε συσκευασία «δώρου» αλλά ούτε και διορισμένους βουλευτές επικρατείας.
Η απλή αναλογική εκπροσώπηση νομίζω ότι είναι η ποιο αντικειμενική έκφραση της θέλησης του λαού με την διατήρηση του ορίου 3% που επιβάλλεται για τους γνωστούς λόγους.
Είναι ανάγκη να αποκτήσουμε έναν εκλογικό νόμο που να μας εξασφαλίζει ότι ο μόνος κερδισμένος μετά από κάθε εκλογική μάχη θα είναι ο λαός και όχι τα κόμματα.

Ευρώ – Ευρωζώνη
Το Ευρώ ΔΕΝ είναι νόμισμα αλλά ένα «εργαλείο» το οποίο επινοήθηκε προκειμένου να υποχρεώσει τις χώρες της Ε.Ε. να οδηγηθούν σε τραπεζική πρώτα μετά οικονομική, (κοινό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό), και ύστερα πολιτική ενοποίηση δηλαδή κατάργηση όλων των κρατών της Ευρωζώνης και δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.
Αυτό σημαίνει πλήρη και οριστική απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και προβλέπεται από το άρθρο 28 του Ελληνικού Συντάγματος, καλείται δε «Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».
Από την άλλη πλευρά οι ευρωπαίοι έχουν καταστήσει απολύτως σαφές και νομίζω ότι έχει γίνει κατανοητό από όλους μας πως αν θέλουμε να παραμείνουμε στο Ευρώ θα πρέπει να εφαρμόσουμε μια σειρά από μνημόνια των οποίων ο τελικός αριθμός είναι απροσδιόριστος.
Με γνωστή και σαφή τη θέση του κινήματος μας σε ότι αφορά τα μνημόνια, είναι προφανές ότι η όποια λύση επιλέξουμε θα πρέπει να είναι εκτός μνημονίου άρα και εκτός Ευρωζώνης.
Ακόμη και πρακτικά όμως αν θέλει να το δει κανείς το χρέος της Ευρωζώνης βρίσκεται στο 90% του ΑΕΠ. Ποιος σώφρον άνθρωπος θέλει να συμμετέχει σε μια χρεοκοπημένη ένωση!!!
Εν κατακλείδι το Ευρώ είναι ένα «ορφανό» νόμισμα το οποίο αναζητεί την πατρίδα του και θα την βρει την στιγμή ακριβώς που εμείς θα χάνουμε την δική μας διότι είναι γνωστό ότι εθνική κυριαρχία χωρίς εθνικό νόμισμα δεν μπορεί να υπάρξει.

Χρέος
Κάποιοι γνωστοί διεθνείς τραπεζίτες απόκτησαν το αποκλειστικό δικαίωμα να τυπώνουν δολάρια και να δανείζουν, (με τόκο φυσικά), την κυβέρνηση των ΗΠΑ αλλά και όλον τον κόσμο.
Μοίραζαν αφειδώς επί δεκαετίες αυτά τα άνευ αντικρίσματος παλιόχαρτα και αφού αφαίρεσαν το δικαίωμα από τα κράτη της Ευρωζώνης να τυπώνουν και εκείνα το δικό τους νόμισμα ήσαν πλέον σίγουροι ότι το χρέος που δημιούργησαν δεν θα μπορούσε να πληρωθεί.
Είναι «καταπληκτικό» ανταλλάσσουν τα παλιόχαρτα τους με την δημόσια περιουσία των κρατών, δίνουν δηλαδή ένα τίποτα και παίρνουν τα πάντα!
Αυτό είναι το «χρέος» με το οποίο μας εκβιάζουν, πρόκειται δηλαδή για μια λογιστική απάτη προκειμένου να ληστέψουν την περιουσία μας δημόσια και ιδιωτική.
Συντάσσομαι, για την ακρίβεια ταυτίζομαι, με την ήδη εκφρασθείσα θέση του κινήματος ως προς το πάγωμα του «χρέους» τη σύσταση επιτροπής διεθνούς λογιστικού ελέγχου και την ρύθμιση αποπληρωμής του νόμιμου χρέους.
Για να έχουν όμως όλα αυτά νόημα και να μην βρεθούμε σύντομα στο ίδιο σημείο θα πρέπει να τεθεί συνταγματικό όριο δανεισμού το οποίο κατά την γνώμη μου δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 10-15% του Α.Ε.Π και δεν θα μπορεί σε καμία περίπτωση να τροποποιηθεί, (το ποσοστό αυτό), με νομοθετική ρύθμιση.
Το όριο που θέτω δεν είναι χαμηλό αν σκεφτεί κανείς ότι κάποιες χώρες χρεοκόπησαν με χρέος 30% του Α.Ε.Π.

Λαθρομετανάστες
Αν κάποιος κατόρθωνε να παραβιάσει την πόρτα του σπιτιού μας και να εισέλθει παράνομα στον χώρο μας εμείς θα σκεφτόμασταν ποτέ να συζητήσουμε μαζί του την συγκατοίκηση μας επειδή αν τον διώξουμε κάποιοι θα μας χαρακτηρίσουν «ρατσιστή»!
Φαντάζομαι πως όχι.
Κατά τον ίδιο τρόπο που εμείς δεν θα δεχόμασταν ουδεμία διαπραγμάτευση με αυτόν που παραβίασε τα «σύνορα» της κατοικίας μας έχει δικαίωμα και υποχρέωση ένα κράτος να μην δεχθεί την παραβίαση των συνόρων του.

1.Θεωρώ επιβεβλημένη την θέσπιση συνταγματικής διάταξης που θα ξεκαθαρίζει με σαφήνεια ότι όποιος αλλοδαπός έχει εισέλθει, (στο παρελθόν), ή πρόκειται να εισέλθει παράνομα στην χώρα μας δεν δικαιούται καμία νομιμοποίηση ούτε αυτός ούτε οι απόγονοι του ανεξάρτητα από τα χρόνια παραμονής του στην Ελλάδα.

2. Οποιαδήποτε μίσθωση ακινήτου αλλά και οποιαδήποτε προσφορά εργασίας προσωρινής ή μόνιμης σε αλλοδαπό θα πρέπει να συνοδεύεται από έγγραφο της Αστυνομίας που θα βεβαιώνει την νόμιμη είσοδο και παραμονή του μετανάστη στη χώρα μας.
Διαφορετικά θα πρόκειται για παράνομη πράξη που θα τιμωρείται με κατάσχεση του ακινήτου, ή με πρόστιμο ή με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας αν πρόκειται για επιχείρηση που προσφέρει μόνιμη εργασία σε αλλοδαπό χωρίς να έχει βεβαίωση της αστυνομίας.

3. Σε ότι αφορά το ποσοστό των νόμιμων μεταναστών που θα μπορούν να κατοικούν και να εργάζονται στην πατρίδα μας συντάσσομαι με την υπάρχουσα θέση του κόμματος ότι ο αριθμός τους δεν μπορεί να υπερβαίνει το 2,5% του συνολικού πληθυσμού της χώρας αλλά δεν θα είχα καμία αντίρρηση και για περαιτέρω μείωση του εν λόγο ποσοστού.


Δημόσιοι Υπάλληλοι – Κατάργηση Μονιμότητας
Ποια είναι τα καταγεγραμμένα προβλήματα σχετικά με τους δημόσιους υπαλλήλους;
1. Οι υψηλές αμοιβές έως και 10.000€ το μήνα στις ΔΕΚΟ.
2. Ο μεγάλος αριθμός των υπαλλήλων.
3. Η ποιότητα των υπαλλήλων που προσλαμβάνονται.
4. Οι επίορκοι διεφθαρμένοι υπάλληλοι. 
Ποιο από τα παραπάνω προβλήματα επιλύει η κατάργηση της μονιμότητας;
Κανένα!  Αντιθέτως….
α) Αν προβλέπονταν από το σύνταγμα πως το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών ενός δημοσίου υπαλλήλου δεν μπορεί να υπερβαίνει το τριπλάσιο του βασικού μισθού του ανειδίκευτου εργάτη δεν θα είχαμε αποφύγει τις παράλογες αμοιβές πολλών δημοσίων υπαλλήλων;
β) Αν προβλέπονταν από το Σύνταγμα ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 4,5% του πληθυσμού της Ελλάδος δεν θα είχαμε αποφύγει τους υπεράριθμους υπαλλήλους.
γ) Η ποιότητα των δημοσίων υπαλλήλων είναι ευθέως ανάλογη με την ποιότητα εκείνων που τους διόρισαν καθώς και του τρόπου με τον οποίον προσλήφθηκαν αλλά και τα κριτήρια βάση των οποίων επελέγησαν.
δ) Οι επίορκοι υπάλληλοι δεν τιμωρούνταν, όχι γιατί δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα αλλά διότι οι πολιτικοί που τους διόρισαν ακόμη και σήμερα τους προστατεύουν.

Η κατάργηση της μονιμότητας δεν στοχεύει στην επίλυση κάποιου προβλήματος αλλά στην δημιουργία μιας νέου τύπου πελατειακής σχέσης όπου ο πολιτικός δεν θα τάζει πλέον διορισμούς αλλά θα παρέχει ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ για την μη απόλυση υπαλλήλων.

Ιδιωτικοποιήσεις - Ιδιωτικά πανεπιστήμια
Σε ότι αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά και γενικότερα τις ιδιωτικοποιήσεις, θα πρέπει να απαντήσουμε εξ αρχής σε ένα ερώτημα.
Είναι ο Αλαφούζος, ο Μπόμπολας, ο Λάτσης, ο Βαρδινογιάννης, ο Ρότσιλντ, ο Ροκφέλερ, ο Σόρος, η Moody's, και η περιβόητη goldman sachs επενδυτές;

Αν ναι υπάρχει μια τραγική σύμπτωση γιατί αυτοί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έφεραν ή βοήθησαν να έρθει το μνημόνιο της καταστροφής στην πατρίδας μας. 
Είναι η ίδια συμμορία που προσπαθεί να επιβάλει την Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Για ποιο λόγο θα ήθελε κάποιος ιδιώτης να ιδρύσει ένα πανεπιστήμιο;
Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι θέλει να κερδίσει χρήματα.
Η δεύτερη σκέψη μου είναι ότι θα μπορούσε με αυτόν τον τρόπο να διαπαιδαγωγεί εκείνος τα Ελληνόπουλα να ελέγχει δηλαδή την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων.
Το πιθανότερο είναι ότι ο έξυπνος αυτός ιδιώτης τα θέλει και τα δυο.
Όχι μόνο θα κατευθύνει και θα ελέγχει την μόρφωση των φοιτητών αλλά θα τον πληρώνουμε κιόλας για να το κάνει αυτό.
Θα το κάνει δηλαδή με την δική μας έγκριση με τα δικά μας χρήματα και εμείς θα καμαρώνουμε ευτυχείς για την «μόρφωση» που μας παρέχει!

Μείωση του αριθμού των βουλευτών
Ποιο από τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας θα επιλυθεί με την μείωση των βουλευτών σε 200;
Αν το ζητούμενο είναι το κόστος των βουλευτικών αποζημιώσεων, τότε  το πιο πιθανό είναι, ότι η υλοποίηση αυτής της πρότασης, θα εκληφθεί από τους 200 εναπομείναντες βουλευτές, (πλην κάποιων εξαιρέσεων), ως μια καλή «ευκαιρία», για την αύξηση των αμοιβών τους.
Από την άλλη πλευρά, μια μείωση της τάξεως του 33% στις αποδοχές των 300 βουλευτών, θα είχε το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.
Για ποιο λόγο να θέλουν οι Έλληνες πολίτες  έναν «ευέλικτο» μικρό αριθμό βουλευτών;
Δεν είναι φανερό ότι όσο μικραίνει ο αριθμός αυτών που νέμονται την εξουσία, τόσο θα μεγαλώνει το μέγεθος της εξουσίας που έχει ο καθένας από αυτούς;
Δεν είναι οξύμωρο, να αποκαλούμε προδότες και ανθέλληνες τους περισσότερους από τους βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, αλλά την ίδια στιγμή να τους δίνουμε ακόμη μεγαλύτερη εξουσία, μειώνοντας το αριθμό τους;
Δηλαδή αντί να τους τιμωρήσουμε εμείς θα σπεύσουμε να τους επιβραβεύσουμε!
Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι θα είχαμε αποφύγει την σημερινή κρίση αν είχαμε 200 βουλευτές στο Ελληνικό κοινοβούλιο;
Προφανώς όχι.
Το πρόβλημα είναι ευδιάκριτο και δεν αφορά στον αριθμό των βουλευτών αλλά στην ποιότητα τους καθώς και στο λανθασμένο Συνταγματικό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούν να νομοθετούν ανεξέλεγκτα χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης από τους πολίτες ώστε να ελεγχθεί το νομοθετικό έργο που παράγουν.

Σε κάθε περίπτωση λιγότεροι βουλευτές, σημαίνει λιγότερη Δημοκρατία, και αυτό θα ήταν εγκληματικό αν το δεχόμασταν σε μια στιγμή μάλιστα που υπάρχει σοβαρό έλλειμμα Δημοκρατίας στην πατρίδα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: